Over ons

Hassan El Ghazaoui begon op tweeëntwintig jarige leeftijd als leerling in de slagerij van een supermarkt. Hij vond het een interessant vak en zijn chef moedigde hem aan om meteen naar de slagersvakopleiding te gaan. “Het was moeilijk voor mij omdat ik toen nog nauwelijks Nederlands sprak. Maar ik vond het een mooi vak en ik heb mijn uiterste best gedaan om zo snel mogelijk Nederlands te leren en mijn slagers diploma’s te halen.”

Hassan is acht jaar chef-slager geweest. Hij heeft daarnaast met succes de leraren-opleiding gevolgd en heeft part-time als leraar gewerkt bij SVO (Slagers Vak Opleiding). Zijn winkel is nu een erkend leerbedrijf.

In 1996 heeft Hassan het besluit genomen om zijn eigen slagerij te beginnen. “Ik ben begonnen als Slagerij Elga in de Zilverschoonstraat in Amsterdam-Noord. Het ging uitstekend en na verloop van tijd wilde ik een grotere winkel met worstmakerij. In 2005 ben ik begonnen op het Wormerplein in Purmerend.”

Slagerij Elga is een halal/kosher slagerij en staat voor kwaliteit. Het assortiment bestaat uit: lamsvlees, kalfs- en rundvlees, geit, kip, wild en gevogelte.

De vleeswaren zijn ook halal en worden op ambachtelijke wijze bereid. Vooral lamsham, runder rookvlees en de runder rookworst vallen goed in de smaak.

Daarnaast verkopen wij mediterrane en Noord-afrikaanse producten zoals: couscous, bulghur, olijfolie, verse olijven, noten, tahin, ingemaakte citroenen en diverse kruiden zoals ras el hennout.

Maar natuurlijk kunt u bij Slagerij Elga ook terecht voor barbecue, gourmet, fondue of steengrill en verschillende rollades zoals runder-, kalfs-, lams- of kiprollades.

Hassan: “Ik geef mijn klanten graag advies over het bereiden van het vlees. Wij hebben ook verschillende recepten.”

Uiteraard werkt men bij Slagerij Elga volgens de Hygiënecode voor het slagersbedrijf.